Smartlog v3 » Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER » Organisationsudvikling i praksis
Opret egen blog | Næste blog »

Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER

En del af Dansk Kommunikationsforening ............................... Her blogger UngKom. Giv din mening med på vejen.

Organisationsudvikling i praksis

19. Mar 2008 07:34, ungkom

Når ens verden hovedsageligt rummer universitetet, teorier, projektarbejde osv., er det rart med et pust fra den virkelige verden. Dette kom Birgitte Kurup fra Udviklingskonsulenterne med til arrangementet Organisationsudvikling i praksis i Aalborg sidste onsdag. Her fik vi alle en indsigt i, hvad man egentlig kan komme til at lave som konsulent.

Birgitte fortalte om Udviklingskonsulenternes tilgang til organisationsudvikling, og det var opløftende at få at vide, at mennesket rent faktisk er vigtigt, og at det hele ikke kun drejer sig om bundlinieresultater. Jeg var efterhånden blevet helt bange for, at det kun var det kvantitative, der talte i den virkelige verden. Dette kunne Birgittes statement heldigvis ændre på: ”Hvis mennesker skal udvikles, så skal de have plads til at udvikle sig”!

Fokus er altså på, hvad der både skaber trivsel og bundlinieresultater, og dette går gennem at udvikle organisationen, samt at hjælpe de ansatte i organisationen til at udvikle sig selv. Og jo længere tid, processen får lov at køre, jo mere kan man udrette.

Efter arrangementet er jeg blevet lidt klogere på, hvad konsulentarbejde egentlig går ud på, men også lidt overvældet. For hvor er der mange ting, man skal være opmærksom på, samt det faktum at der ikke findes en vidunderløsning på, hvordan man udvikler en organisation. Organisationsudvikling er en spændende, men kompleks størrelse!

Tusind tak til Birgitte Kurup for et super godt og indsigtsfuldt arrangement

Jeanette Møller, Ungkom Nordjylland

Kommentarer

 1. Anna Katrine, Aalborg
  24. Mar 2008 12:56
  1

  For mit vedkommende handlede mit besøg at få sat flere ord på begrebet, for simpelthen at kunne hvad det betød. Jeg går på 2.semester, og alle de nye udtryk som kommer flyvende er mildest talt forvirrende. Derfor var dette oplæg lige hvad jeg havde brug for, så nu kan jeg sætte flueben ud for "organisationsudvikling i praksis" og bevæge mig videre gennem junglen af ord.

 2. Maria, Nordjylland
  2. Apr 2008 15:16
  2

  Det var et virkelig godt arrangement. Det jeg hæftede mig mest ved, var den måde hvorpå man som konsulent i praksis ikke kan være så 'rød' som vi bliver uddannet til at være. Det er ikke muligt at føle på alle medarbejdere og høre om de er forandringsparate - da forandring i de fleste tilfælde skal til for at redde bundlinjen. Så det er altså kun 'rød front' på et ideologisk plan - ikke et praktisk plan.

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede