Smartlog v3 » Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER » Nye eller gamle teorier?
Opret egen blog | Næste blog »

Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER

En del af Dansk Kommunikationsforening ............................... Her blogger UngKom. Giv din mening med på vejen.

Nye eller gamle teorier?

22. Sep 2008 10:39, ungkom

I dette semester har jeg et fag der hedder ”Politisk marketing”. En god måde at få lidt marketingviden på, på et studie (Statskundskab) som ellers kun består af teorier om det offentlige. Eller dvs. stort set altid kun om det offentlige. Der har i de seneste semestre været en lille gruppe udbud, som inddrog nogle af de teorier og modeller, som også bliver brugt på CBS og dermed mere har form af teorier, der bruges i den private sektor. Og det er jo altid godt med nye vinkler på tingene, spørgsmålet er bare, hvor nyt det i virkeligheden er.

 

De fag jeg har taget, som har kombineret det offentlige og private, har alle været spændende. Generelt har de dog alle haft en ting til fælles: i introduktion til faget siger underviseren gang på gang, at tankegangen er ny i Danmark, men har været under udvikling gennem længere tid i udlandet. Det samme skete igen i år med politisk marketing. Det er åbenbart ikke et nyt fænomen i udlandet, men i Danmark er det kun så småt ved at slå igennem og der er i hvert fald ikke skrevet nogle bøger på området endnu. Så er det man tænker ”Jamen, marketing er da ikke nyt, hvorfor kunne det ikke lige så godt være i Danmark at teorien om politisk marketing opstod? Og hvorfor virker det generelt som om Danmark er bagud i forhold til andre lande?”

 

Noget kan selvfølgelig have at gøre med vores velfærdsmodel, vi kan ikke umiddelbart sammenligne os med lande som England og Australien, hvor teorier om New Public Management og Offentlige-Private Parternskaber har langt større indflydelse. Men velfærdsmodellen burde ikke spænde ben for teorier om f.eks. Lean og politisk marketing, så hvad er det der gør, at Danmark altid synes at være nogle år efter, når det kommer til nye teorier om det offentlige?

 

Michaela Horn Simonsen, UngKom København

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede