Smartlog v3 » Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER » Hvorfor fænger Facebook?
Opret egen blog | Næste blog »

Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER

En del af Dansk Kommunikationsforening ............................... Her blogger UngKom. Giv din mening med på vejen.

Hvorfor fænger Facebook?

19. Oct 2008 11:38, ungkom

Hvad er det, der gør, at man bare ikke kan holde fingrene fra Facebook? Og hvad er det, der gør, at selv skeptikerne bliver afhængige af det?

 

Jeg har altid været ret tilbageholdende over for online netværk som f.eks. Facebook. Jeg synes, det er mærkeligt, at folk uploader private fotos og på den måde gør deres dagligdag offentligt tilgængelig. Det er lidt som om, at grænsen mellem privatliv og offentlighed lige så stille udviskes, og det er jeg ikke sikker på, jeg synes er ok. Ikke desto mindre har jeg selv oprettet en profil på Facebook! Og det undrer mig egentlig rigtig meget. Der er bare et eller andet, som gør, at end ikke jeg kan holde fingrene fra det og som gør, at Facebook lige så stille også er blevet en del af min hverdag.

 

For at få svar på, hvorfor jeg også er med på Facebook-bølgen, tog jeg til gå-hjem-mødet om Facebook og andre online sociale netværk med Malene Charlotte Larsen og Anders Albrechtslund på Bretteville i Aalborg. Her fandt jeg ud af, at man som Facebookbruger faktisk gennemgår fire faser. Faserne strækker sig fra 1. fase, hvor man får øjnene op for, hvor mange man i virkeligheden kender online, til at man i 2. fase begynder at bombardere sine venner med diverse applikationer. I 3. fase bliver man mere kritisk over for, hvad man har på sin profil og begynder at sortere i informationerne, og i 4. fase bliver Facebook en helt naturlig del af hverdagen.

 

Om jeg selv har gennemgået eller gennemgår disse faser, det ved jeg ikke, men jeg tror det er rigtigt, at det, der tricker en, er, når man ser, at alle ens venner er online. Vi vil jo gerne være en del af fællesskabet og være med der, hvor det sker, og jeg tror da også, det er det, som vækkede min interesse. Hvordan man efterfølgende bruger Facebook, tror jeg dog er meget individuelt, men jeg er ret sikker på, at jo mere man lærer sitet at kende, jo mere afhængig af det bliver man – også selvom man er skeptiker.

Sandra Andersen, Ungkom Aalborg

Kommentarer

 1. Bullergøj
  10. Nov 2010 11:03
  1

  Du er så pisse lækker Josephine - du ved ikke hvem jeg er men jeg synes du har enormt flotte bryster.

 2. cheap air jordan shoes
  15. Dec 2010 03:35
  2

  *Din artikel er fremragende, er stor, jeg kan lide det!

 3. cheap Oakleys
  18. Feb 2012 03:28
  3

  Welcome to Oakley Sunglasses Outlet Store Online Hut to buy cool Cheap Oakley Sunglasses. We Cheap Oakley Flak Jacket, Cheap Oakley Frogskins, Cheap Oakley Fuel Cell, Cheap Oakley Gascan, Cheap Oakley Goggles, Cheap Oakley Holbrook, Cheap Oakley Hot Sale 2011, Cheap Oakley Jacket, Cheap Oakley Jawbone, Cheap Oakley Juliet, Cheap Oakley Jupiter, Cheap Oakley Livestrong, Cheap Oakley M Frame, Cheap Oakley Monster Dog, Cheap Oakley New Releases, Cheap Oakley Oil Rig, Cheap Oakley Polarized and Cheap Oakley Radar at the lowest price when compared with other peer products. All of cheap Oakley Sunglasses Sale are of the best quality and sold at wholesale price. Take action now and put them in your shopping cart to save more.T4SEVY27KX O8GFM4PG5C

 4. Ralph Lauren Outlet
  3. Mar 2012 03:38
  4

  après qu'il est sorti de l'église, le rite regrette toujours terminée trop tôt, il double à l'hôpital pour retrouver Ivan Dmitri Leach

 5. abercrombie outlet
  23. Mar 2012 02:20
  5

  and Wife, Cent Dig. $Dec. DigFor other definitions,

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede