Smartlog v3 » Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER » Afskaf licensen?
Opret egen blog | Næste blog »

Store og små kommunikationsindfald fra UNGE KOMMUNIKATØRER

En del af Dansk Kommunikationsforening ............................... Her blogger UngKom. Giv din mening med på vejen.

Afskaf licensen?

9. Jul 2008 21:16, ungkom

Danmarks Radio er som bekendt landets eneste fuldt licensfinansierede radio- og tv-station, der følger public service-kravet. Det betyder med andre ord, at DR er underlagt at give den danske befolkning adgang til samfundsinformation, debat og nyhedsformidling gennem sine tjenester og afspejle bredden i produktionen af kunst og kultur.

En ny undersøgelse fra analyseinstituttet Zapera viser, at 45 procent af den danske befolkning foretrækker, at DR bliver gjort til en valgfri betalingskanal (Metroxpress 2008).

Men er det det, vi vil med DR-  skal DR kommercialiseres som alle de andre tv- og radiokanaler, der netop er gode til én ting, nemlig underholdning i et hav af afskygninger. Og hvor bliver i så fald bredden og nuancerne i debatten og ikke mindst i vores oplysning af?

Jeg kan være i tvivl, om vi danskere overhovedet er i stand til at gennemskue konsekvenserne, hvis DR uddør som eneste ukommercielle medie i Danmark, der ikke skal akkumulere profit, men hvis fornemmeste opgave derimod er at sikre oplysning for samfundets og befolkningens bedste.

Kender vi konsekvenserne, når vi i flok bræger: ”Afskaf licensen”?
Jeg bliver i tvivl, og jeg må erkende, at jeg først efter at have arbejdet med et større projekt om DR har fået den fornødne viden til ikke uforbeholdent at tilslutte mig store kor af irriterede licensbetalere, der uden indsigt i konsekvenserne buer af licensen...

Karina Kaae Hermansen, bestyrelsesmedlem Ungkom København

Kommentarer

 1. Morten
  9. Jul 2008 21:24
  1

  2000 kr hvert halvår - det er for meget. Jeg tilhører koret der bræger og jeg vil til hver en tid foretrække reklamer, frem for at betale 4000 om året i licens.

  Bliver konsekvensen så at Søren Ryge bliver fyret, så må jeg leve med det. Men faktisk tror jeg at DR ville klare sig fint uden licens. De laver en række gode programmer, som masser af annoncerer vil betale penge for at få reklameplads inden.

 2. Frank H M
  9. Jul 2008 23:09
  2

  Fantastisk. Folk, der kræver licensen afskaffet og DR som valgfri betalingskanal "bræger" og er "uden indsigt", mens du efter at have arbejdet med et større projekt om DR besidder den sande indsigt..

 3. Martin Lund
  23. Jul 2008 23:45
  3

  Hvis vi afskaffer licensen, afskaffer vi reelt et solidt demokrati og ender som Italien som er en parodi på et demokrati. Specielt i en situation hvor multinationale selskabers magt kun synes at øges. Ikke at ville betale licens må være "8" på en skala fra 1-10 over idioti og egoisme. Og det uanset om man er politisk rød, grøn, blå eller sort.

  Det må være muligt at kritisere DR helt vildt og blodigt uden nogensinde at skulle stille spørgsmål ved licensen. Selvfølgelig skal vi betale licens - det er vores demokratis sikring af et åndehul - og så kan vi altid diskutere hvad DR så går rundt og laver.

Arkiv

Tags

Arkiv

Relaterede